Christian Hansen, lh230537

Industriel

I industrien findes hovedsageligt to forskellige dyrkningsmetoder. Den konventionelle og den økologiske.
I den konventionelle dyrkning anvendes en lang række pesticider for at fremme kartoflens vækst og sikre den mod svampe og insekt-/ormeangreb.

Forskning har vist, at anvendelsen af pesticider i dyrkningen af kartofler er problematisk, da kartoflen faktisk optager en del af sprøjtemidlerne.

Således optræder kartoflen som en del af det “beskidte dusin” af frugter og grøntsager, som indeholder flest pesticidrester. Man bør derfor kraftigt overveje at købe økologisk dyrkede kartofler frem for konventionelt dyrkede kartofler.

Det beskidte dusin

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

Apples

 

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

Ferskner

 

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

Nektariner

 

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

Jordbær

 

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

VIndruer

 

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

Bladselleri/selleri

 

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

Spinat

 

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

Peberfrugt

 

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

Agurk

 

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

Cherry tomater

 

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

Ærter

 

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

Kartofler

 

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

Chili

 

EWG's Dirty Dozen Plus and Clean Fifteen Lists

Collard greens  ( Grøntkål )